Svenska uttagningarna

Uttagningsprocessen

Nu under hösten pågår processen med att bilda lag och förbereda för uttagningarna på flera olika universitet och tekniska högskolor. Är du intresserad av att delta i tävlingen så hör av dig till representanten från ert universitet. Finns det ingen representant från ditt universitet så kontakta oss så kan vi försöka hjälpa till med att starta upp ett lag hos er.

Den svenska uttagningen kommer hållas lördag 6/1 2018 på Chalmers. De som har lag som vill delta i den svenska uttagningen måste meddela till sweden@iptnet.info senast 31/11.  Själva uttagningen kommer fungera som en mini-variant av den internationella finalen, där lagen kommer utmana varandra på uppgifter för att sedan presentera sina lösningar. Till uttagningen kommer ett urval av den fullständiga problemlistan användas, de utvalda problemen hittar du under uppgifter. För en fullständig förklaring av hur de svenska uttagningarna fungerar, läs våra regler.

Då Sverige var i final i den internationella tävlingen kommer det vinnande laget i den svenska uttagningen ha en garanterad plats i IPT 2018. Det svenska laget behöver alltså inte skicka in en rapport på ett av de tre kvalificeringsproblemen.

Representanter:

CTH: Andreas Isacsson (andreas.isacsson [at] chalmers.se)
LiU: Kenneth Järrendahl (kenneth.jarrendahl [at] liu.se)
LTH: Martin Magnusson (martin.magnusson [at] ftf.lth.se)
KTH: Thomas Agrenius Gustafsson (thogust [at] kth.se)